keuzemenu

Menu PETRUS € 39,90

Naar keuze / au choix 

 

Huisgemaakte springroll’s met sesam en soja dip

Of

Huisgemaakte boeren paté met notenslaatje en augurk

Of

Gepaneerde visreepjes met tartaarsaus

Of

Huisgemaakte dim sum

 

*  *  *

Rijkelijke vissoep op Oostendse wijze met rouille, lookbroodjes en kaas

Of

Stoverij van varkenswagen in bruine Grimbergen en frieten 

Of

Vispannetje met prei en champignon en witte wijn saus gegratinerd

Of

Gebakken heilbotfilet met mousseline saus, broccoli en puree

*  *  *

Irish coffee

Of 

Crème brûlée

Of

tiramisu

--------

Rouleaux de printemps au poulet et soja, fait maison

Ou

Dim sum fait maison

Ou

Goujonettes de poisson à la sauce rtartare

                                                                                                                                 Ou                                

Pâté fait maison, laitue et cornichons

*  *  *

 Soupe de poisson à l’Ostendaise, riche en poissons, rouille, croutons et fromage

Ou

Filet de flétan, brocolis, sauce mousseline et purée de pommes de Terre

Ou

Timbale de poisson, poireaux, champignons et sauce au vin blanc, gratiné

Ou

Carbonades de joues de porc à la bière brune de Grimbergen et pommes frites

*  *  *

Irish coffee

Ou

Crème brûlée

Ou

tiramisu

Read more …

menu

suggesties JAN 2020

SUGGESTIESPETRUS

 

Voorgerechten 

 

Ganzenleverpastei met uien confijt, kramiektoast en vijg                                                      € 19,00

 

Gepaneerde en gefrituurde vis repen met tartaarsaus                                                              € 12,50

 

Huisgemaakte springroll’s            met gebrande sesam mayo   (2 stuks)                                            € 12,50

 

Huisgemaakte springroll’s            met gebrande sesam mayo   ( 3 stuks)                                           € 15,50

 

Dim sum (gestoomde beursjes met kippengehakt en schelvis met koriander, look, wortel)  € 14,00

 

Huisgemaakte boeren paté met notenslaatje en augurk                                                                      € 15,50

 

Huisgemaakte kroketjes van mosselen                                                                                       € 18,00

 

Carpaccio van zalm met dille dressing roze peper                                                                   € 18,00

 

Kikkerbillen in de lookboter                                                                                                       € 21,00

 

Gebakken Sint Jakobsnootjes met gekarameliseerd witloof                                                   € 21,00

Hoofdgerechten 

 

Ossentong in Madeira saus met puree                                                                                       € 26,50

 

Gebakken Sint Jakobsnootjes met gekarameliseerd witloof                                                   € 27,50

 

Gebakken rog met kappertjesboter en puree                                                                              € 28,00

 

Vis pannetje met champignon, prei, witte wijnsaus en puree, gegratineerd                         € 27,00

 

Stoverij van varkenswangen met verse frieten                                                                           € 25,50

 

Gehaktballen in tomatensaus met puree of verse frieten            (volwassen portie)                          € 19,50

 

Gehaktballen in tomatensaus met puree of verse frieten            (kinder portie)                                € 11,50

 

Hamrollen met witloof en kaassaus in de oven                                                                       € 19,50

                                                                      

Gegratineerde gehaktschotel met prei en puree                                                                         € 25,50

 

Gebakken heilbot filet met mousselinesaus en broccoli                                                            € 29,00

 

Fazant filet ‘fine champagne’

Nagerechten 

 

Moelleux au chocolat met vanille ijs                                                                                         €  9,00

 

Crêpe normande met gekarameliseerde appel en geflambeerd met calvados                         € 14,50

 

Crème brûlée                                                                                                                                 €  8,50

 

Tiramisu                                                                                                                                       €  8,50

 

Dame blanche met warme chocolade                                                                                         €  9,50

 

Brésilienne                                                                                                                                    €  9,50

 

Coupe vanille                                                                                                                                            €  8,50

 

Coupe advokaat                                                                                                                            €  9,50

 

Irish coffee, French coffee, Italian coffee, Marnissimo                                                             €  9,90

 

Petrus vaste kaart  
Voorgerechten:
Soep: Verse dagsoep met brood en boter   6.90 €
  Oostendse vissoep met rouille lookbroodjes en kaas   18,50 €
     
Voorgerechten: Lauw geitenkaasje op een bedje van sla met gekarameliseerde appeltjes en spekreepjes   19,00 €
  Zacht gerookte Schotse zalm met gesnipperde ui, peterselie en toast   19,00 €
  Carpaccio van rund met parmesan en ruccola   18.50 €
  Garnaalkroketten met gefrituurde peterselie   18,90 €
  Kaaskroketten met garnituur   17,50 €
  Scampi staartjes in lookroomsaus   18.50 €
  Langoustines in de oven met kruidenboter   22,00 €
  Salade met verse garnalen (volgens aanvoer)   21,00 € 
     
Salades:

  Salade Niçoise (met tonijn)   19.00€
Alle voorgerechten worden met brood en boter geserveerd, voor een portie frieten erbij rekenen wij € 3.00.Traiteurprijs = restaurantprijs - 10%. Graag vooraf bestellen.  
 
  Petrus vaste kaart
hoofdgerechten:
  Gebakken kabeljauwfilet met tartaarsaus en frietjes   29,50 €
  Rijkelijke vissoep op Oostendse wijze met kaas, rouille en lookbroodjes   29,00 €
  Gebakken zeetong "meunière" met verse frieten   32.00 €
  Salade met verse garnalen (volgens aanvoer)   29,00 €
  Gefrituurde scampi staartjes met tartaarsaus   26,50 €
  Gebakken scampistaartjes in lookroomsaus   26,50 €
  Gebakken scampistaartjes op oosterse wijze met basmati rijst   26,50 €
  Langoustines in de oven met kruidenboter en rijst   32,00 €
  Zeevruchtenschotel enkel op bestelling! p.p.€ 49.90    
Vleesgerechten: A la minute gemalen rundtartaar met sla en verse frieten   24,50 €
  Rosé gebakken kalfsnieren met een mosterd-dragon saus en gefrituurde brunoise van aardappelen   25,50 €
   Ossenhaas met saus ** naar keuze, sla en verse frieten   32,00 €
   Entrecôte +/- 300 gr. met saus ** naar keuze, sla en verse frieten   32,00 €
** U hebt de keuze tussen; peperroomsaus, champignonroomsaus,hofmeesterboter, béarnaise, of choronsaus
Alle hoofdgerechten worden met frietjes, puree, pasta of rijst geserveerd. Traiteurprijs = restaurantprijs - 10%. Graag vooraf bestellen.