keuzemenu

KEUZE MENU PETRUS € 49

voorgerechten

2 Spring roll met kip ( gefrituurde rijsvelloempia) met gebrande sesam mayo

2 Dim sum met kip ( gestoomde tarwebloem beursjes ) met soja dip

Rijkelijke vissoep met rouille, kaas en lookbrood

Huisgemaakte boerenpaté met pompoenchutney en kramiek toast

hoofdgerechten

Stoofpotje van hert en everzwijn, wortel, gepelde paprika, raap en gratin

Choucroute op Elzasser wijze met casselerrib, rookworst, Parijse worst en buikspek, puree

Stoverij van varkenswangen op z’n Vlaams, saus met bruine Grimbergen en verse frieten

Choucroute van Noordzee vis met blanke botersaus en puree

desserts

chocolade mousse

Tiramisu 

Crème brûlée

Irish coffee €  4,00

 

PETRUS MENU AU CHOIX € 49

entrées

2 Spring roll au poulet ( pâte de riz frit) mayonaise au sésame brûlé

2 Dim sum au poulet ( pâte de blé poché) sauce au soja

Soupe de la mer du Nord, riche en poisson, rouille, fromage rapé, croutons à l’ail

Paté de campagne fait maison, chutney au potiron et brioche grillée

plats

Ragout de chevreuil et de marcassin, carottes, navet et pommes gratinés

Choucroute à l’Alsacienne, Casselerrib, saucisse de Paris, saucisse fumé, lard, purée

Carbonades de joues de porc à la Flamande, sauce à la brune de Grimbergen, frites

Choucroute de Poisson de mer du Nord, sauce beurre blanc et pommes en purée

desserts

Mousse au chocolat

Tiramisu 

Crème brûlée

Irish coffee €  4,00

Read more …

dienstregeling

's vrijdags gesloten - traiteur mogelijk buiten service uren

Read more …

.

kaart

PETRUS

To share of als voorgerecht :

 

Huisgemaakte Dim Sum ( gestoomde beursjes met kip soja, wortel, koriander) stuk   6

Huisgemaakte spring rolls ( gefrituurde rijstvelloempia met kippengehakt)  per stuk   6

Bordje Recebo Ibérico ham 16

Vegetarische spring rolls, huisgemaakt ( wortel, prei, soja, mie)   per stuk   6

Gepaneerde en gefrituurde visreepjes met verse tartaarsaus   16

Sushi Maki met zalm, avocado, bieslook, soja dip, wasabi en sesam dip 17

6 Holle oesters op ijs met oesterbrood 22

Voorgerecht  :

Verse dagsoep met brood en boter   8

Rijkelijke vissoep met rouille, kaas en lookbroodjes 24

Huisgemaakte Kaaskroketten met klassieke garnituur 20

Huisgemaakte garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en citroen 22

Salade met verse garnalen, verse mayonnaise en cocktailsaus ( volgens aanvoer) 26

Gerookte Schotse zalm met ui, peterselie en toast 25

Carpaccio van rund met zongedroogde tomaten en pijnboompitten, pesto en rucola 23

Gefrituurde scampis met tartaar saus  24

 

Voorgerecht suggesties :

Huisgemaakte boerenpaté met pompoen chutney en kramiektoast 19

Halve kreeft op z’n mooist ( op bestelling) per 100gr. 11

Ganzenleverpastei met vijg, gekonfijte ui, kramiek toast 29

Bladerdeeg gebakje met assortiment gebakken zwammen en champignons 26

Carpaccio van hert met truffel olie, gemarineerde oesterzwam, noten en mosterdkruid 27

Salade périgourdine met eenden voormaagjes, noten olie, noten, sla 23

Gevulde Portobello champignon met feta, gedroogde abrikoos, 

Salades :

Gegratineerde geitenkaas met sla, appel en spek, honingdressing 24



PETRUS

Hoofdgerecht :

 

Gebakken kabeljauwfilet 240gr. met tartaarsaus, sla en verse frieten 37

Rijkelijke vissoep met rouille, kaas en lookbroodjes 36

2 Gebakken zeetongen 200gr. ’Meunière’ met sla en verse frieten 38

Salade met verse garnalen, verse mayonnaise en frieten ( volgens aanvoer ) 36

à la minute gemalen rundtartaar met sla en verse frieten 29

Filet pur ( ossenhaas) (+/- 240gr.) met saus naar keuze, mayonaise en verse frieten 38

   Pepersaus, Champignonsaus of Hofmeesterboter ( Béarnaise €4,00 - min. 2 pers.)

Ossentong in Madeira saus met puree 34

Gehaktballen in tomatensaus met verse frieten of puree ( kids: € 19,00) 26

Gefrituurde scampistaartjes met tartaarsaus, sla en verse frieten 29

Vol-au-vent met hoeve kip, bladerdeegje, sla en verse frieten of rijst 33

Rosé gebakken kalfsnieren met mosterd-dragon saus en verse frieten 31

Stoverij van varkenswangen, saus met bruine Grimbergen, sla en verse frieten 32

Hoofdgerecht suggesties :

Stoofpotje met hert en everzwijn, wortel, gepelde paprika, raap en gratin aardappel 35

Choucroute van Noordzee vis met puree en blanke botersaus 37

Verse in huis bereide hamburger, cheddar, broodje, sausjes, frietjes  en slaatje 29

Gehaktschotel ‘Parmentier’ met gestoofde prei en puree 28

Gebakken rog met kappertjesboter en puree 35

Hazenrugfilet ‘Harlekijn’ met klassieke garnituur en amandelkroketten 39

Gegratineerde vispan met prei en champignon, puree   34

Choucroute op Elzasser wijze met Casselerrib, Parijse worst, buikspek, rookworst  38

Paling in 12 groene kruiden met sla en verse frieten 37

Langoustines in de oven met paprika boter en rijst 38

Hele kreeft op z’n mooist ( op bestelling) per 100gr.  11

 

Op bestelling: Royale zeevruchtenschotel met halve kreeft € 59,00 p.p.

.