keuzemenu

Menu PETRUS € 39,90

Naar keuze / au choix 

 

Huisgemaakte springroll’s met sesam en soja dip

Of

Yakitori van rundvlees met passendale en pindanoten dip saus

Of

Asperges op vlaamse wijze 

Of

Huisgemaakte kaaskroketjes

 

*  *  *

Rijkelijke vissoep op Oostendse wijze met rouille, lookbroodjes en kaas

Of

Vlaswijting op oostendse wijze met puree

Of

Hamrolletjes met witloof en puree gegratineerd

Of

Stoverij van varkenswangen in bruine Grimbergen met frieten

*  *  *

Irish coffee

Of 

Crème brûlée

Of

tiramisu

--------

rouleaux de printemps au poulet et soja, fait maison

Ou

Yakitori de bœuf et passendale, sauce au cacahuètes

Ou

Asperges à la flamande

                                                                                                                                 Ou                                

Croquetes au fromage fait maison

*  *  *

 Soupe de poisson à l’Ostendaise, riche en poissons, rouille, croutons et fromage

Ou

Merlan à l’Ostendaise, pommes de Terre en purée

Ou

Gratin de roulades de jambon et chicons, purée

Ou

Carbonades de joues de porc à la bière brune de Grimbergen et pommes frites

*  *  *

Irish coffee

Ou

Crème brûlée

Ou

tiramisu

Read more …

menu juni

Menu PETRUS € 39,50

Naar keuze / au choix

Vissoep op Oostendse wijze met kaas, rouille en lookbroodjes

Of

Mechelse asperges op oude Vlaamse wijze 

Of

Huisgemaakte spring roll’s met soja en kip, sesam dip

Of

Huisgemaakte garnaalkroketten met gefrituurde peterselie

*  *  *

Gegratineerde vispan met prei en champignonsaus en puree

Of

Stoverij van varkenswangen in bruine Grimbergen met frietjes

Of

Schelvis filet op Oostendse wijze (witte wijnsaus, garnalen en champignons)

Of

Ossentong in madeira saus met puree

*  *  *

crème brûlée

Of 

Duo van chocolade mousse

Of

tiramisu

 

--------

 

Soupe de poissons à l’Ostendaise, rouille, fromage [&] croutons

Ou

Asperges de Malines, à la Flamande

Ou

Rouleaux de printemps fait maison, au soja et poulet

Ou

Croquettes de crevettes fait maison

 

*  *  *

joues de porc à la brune de Grimbergen, pommes frites

Ou

Gratin de poisson aux poireaux et aux champignons, purée

Ou

Filet d’aiglefin à l’Ostendaise (sauce au vin blanc, champignons et crevettes)

Ou

Langue de bœuf à la sauce madère et pommes en purée

*  *  *

duo de mousse au chocolat

Ou

Crème brûlée

Ou

Tiramisu 

Read more …

suggesties juni

SUGGESTIESPETRUS

 

Voorgerechten 

 

Gebakken sint Jakobs nootjes met zoete aardappelpuree en kruidige olie                             € 19,50

 

Carpaccio van kabeljauw met mango, piment en kruidige olijfolie                                       € 17,50

 

Huisgemaakte springroll’s            met gebrande sesam mayo   (2 stuks)                                             € 12,50

 

Huisgemaakte springroll’s            met gebrande sesam mayo   ( 3 stuks)                                           € 15,50

 

Dim sum (gestoomde beursjes met kippegehakt en schelvis met koriander, look, wortel)    € 14,00

 

Asperges op Vlaamse wijze met geprakt ei en boter                                                                  € 19,50                                                                

Asperges met Jamòn ibèrico recèbo, klassieke vinaigrette                                                        € 23,50

                                                                      

Artisjok met vinaigrette                                                                                                              € 14,00

                                                                      

Hoofdgerechten 

 

Ossentong in Madeira saus met puree                                                                                       € 26,50

 

Gebakken forel met kruidenboter en krielaardappeltjes                                                                      € 32,00

 

Vis pannetje met champignon, prei, witte wijnsaus en puree, gegratineerd                         € 27,50

 

Stoverij van varkenswangen met verse frieten                                                                           € 25,50

 

Verse vol-au-vent van kip met bladerdeegjes en frietjes                                                                      € 25,50

 

Verse rundhamburger met zijn broodje, sla, sauzen en frietjes                                                          € 23,50

 

Schelvis op Oostendse wijze met puree                                                                                      € 26,00

                                                                      

Asperges op Vlaamse wijze met geprakt ei en boter                                                                 € 27,00

 

Asperges met Jamòn ibèrico recèbo, klassieke vinaigrette                                                       € 29,50

 

Chicken Kiev met spinazie roomsaus en papardelle                                                                 € 26,50

 

 

Nagerechten 

 

Gebroken meringue met aardbeien en mascarpone                                                                  € 10,00

 

Duo van witte en zwarte chocolade mousse                                                                             €  8,50

 

Crème brûlée                                                                                                                                 €  8,50

 

Tiramisu                                                                                                                                       €  8,50

 

Dame blanche met warme chocolade                                                                                         €  9,50

 

Brésilienne                                                                                                                                    €  9,50

 

Coupe vanille                                                                                                                                            €  8,50

 

Coupe advokaat                                                                                                                            €  9,50

 

Irish coffee, French coffee, Italian coffee, Marnissimo                                                             €  9,90

 

 

Petrus vaste kaart  
Voorgerechten:
Soep: Verse dagsoep met brood en boter   5.90 €
  Oostendse vissoep met rouille lookbroodjes en kaas   18,50 €
     
Voorgerechten: Lauw geitenkaasje op een bedje van sla met gekarameliseerde appeltjes en spekreepjes   17,50 €
  Zacht gerookte Schotse zalm met gesnipperde ui, peterselie en toast   18,00 €
  Carpaccio van rund met parmesan en ruccola   17.50 €
  Garnaalkroketten met gefrituurde peterselie   18,00 €
  Kaaskroketten met garnituur   16,50 €
  Scampi staartjes in lookroomsaus   18.50 €
  Langoustines in de oven met kruidenboter   22,00 €
  Salade met verse garnalen (volgens aanvoer)   21,00 €
     
Salades: Salade Petrus (lauwe geitenkaas, gefrituurde scampi, gerookte zalm en gerookte ham)   24.50 €
  Salade Niçoise (met tonijn)   18.90 €
Alle voorgerechten worden met brood en boter geserveerd, voor een portie frieten erbij rekenen wij € 3.00. Traiteurprijs = restaurantprijs - 10%. Graag vooraf bestellen.  
 
  Petrus vaste kaart
hoofdgerechten:
  Gebakken kabeljauwfilet met tartaarsaus en frietjes   29,50 €
  Rijkelijke vissoep op Oostendse wijze met kaas, rouille en lookbroodjes   28,50 €
  Gebakken zeetong "meunière" met verse frieten   32.00 €
  Salade met verse garnalen (volgens aanvoer)   29,00 €
  Gefrituurde scampi staartjes met tartaarsaus   26,00 €
  Gebakken scampistaartjes in lookroomsaus   26,00 €
  Gebakken scampistaartjes op oosterse wijze met basmati rijst   26,00 €
  Langoustines in de oven met kruidenboter en rijst   29,50 €
  Zeevruchtenschotel enkel op bestelling! p.p.€ 49.90    
Vleesgerechten: A la minute gemalen rundtartaar met sla en verse frieten   24,00 €
  Rosé gebakken kalfsnieren met een mosterd-dragon saus en gefrituurde brunoise van aardappelen   24,50 €
   Ossenhaas met saus ** naar keuze, sla en verse frieten   29.90 €
   Entrecôte +/- 300 gr. met saus ** naar keuze, sla en verse frieten   29.90 €
** U hebt de keuze tussen; peperroomsaus, champignonroomsaus,hofmeesterboter, béarnaise, of choronsaus
Alle hoofdgerechten worden met frietjes, puree, pasta of rijst geserveerd. Traiteurprijs = restaurantprijs - 10%. Graag vooraf bestellen.