dienstregeling
kaart
PETRUS
To share of als voorgerecht :
Huisgemaakte Dim Sum ( gestoomde beursjes met kip soja, wortel, koriander) stuk 6
Huisgemaakte spring rolls ( gefrituurde rijstvelloempia met kippengehakt) per stuk 6
Bordje Proscuitto crudo Duroc d’Olives 18
Vegetarische spring rolls, huisgemaakt ( wortel, prei, soja, mie) per stuk 6
Gepaneerde en gefrituurde visreepjes met verse tartaarsaus 16
Sushi Maki met zalm, avocado, bieslook, soja dip, wasabi en sesam dip 17
Voorgerecht :
Verse dagsoep met brood en boter 8
Rijkelijke vissoep met rouille, kaas en lookbroodjes 24
Huisgemaakte Kaaskroketten met klassieke garnituur 20
Huisgemaakte garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en citroen 24
Gerookte Schotse zalm met ui, peterselie en toast 25
Carpaccio van rund met zongedroogde tomaten en pijnboompitten, pesto en rucola 23
Salade met verse garnalen, verse mayonnaise en frieten ( volgens aanvoer ) 32
Voorgerecht suggesties :
Pomme Moscovite, caviar 30 gr 59
Huisgemaakte boerenpaté met pompoenchutney 22
Halve kreeft op z’n mooist ( op bestelling) per 100gr. 12
Gebakken Sint Jakobsnootjes, zoete aardappelpuree en kruiden olie 26
Carpaccio van zalm met radijs, venkel, selder, limoen 25
Asperges met gerookte zalm en mousseline saus 34
Huisgemaakte mosselkroketjes 24
Asperges op zijn Vlaams 24
Salades :
Gegratineerde geitenkaas met sla, appel en spek, honingdressing 24
PETRUS
Gebakken kabeljauwfilet 240gr. met tartaarsaus, sla en verse frieten 38
Rijkelijke vissoep met rouille, kaas en lookbroodjes 37
2 Gebakken zeetongen 200gr. ’Meunière’ met sla en verse frieten 38
Salade met verse garnalen, verse mayonnaise en frieten ( volgens aanvoer ) 39
à la minute gemalen rundtartaar met sla en verse frieten 32
Filet pur ( ossenhaas) (+/- 240gr.) met saus naar keuze, mayonaise en verse frieten 39
Pepersaus, Champignonsaus of Hofmeesterboter ( Béarnaise €4,00 - min. 2 pers.)
Ossentong in Madeira saus met puree 34
Gehaktballen in tomatensaus met verse frieten of puree ( kids: € 19,00) 26
Gefrituurde scampistaartjes met tartaarsaus, sla en verse frieten 29
Vol-au-vent met hoeve kip, bladerdeegje, sla en verse frieten of rijst 33
Rosé gebakken kalfsnieren met mosterd-dragon saus en verse frieten 31
Stoverij van varkenswangen, saus met bruine Grimbergen, sla en verse frieten 32
Hoofdgerecht suggesties :
Asperges op zijn Vlaams met puree 34
Asperges met gerookte zalm, mousseline en puree 39
Crispy pork, gebakken buikspek, boontjes, chili, basilicum, rijst 35
Gebakken rog met kappertjesboter en puree 36
Verse huisbereide rundhamburger met zijn broodje en condimenten, frieten 33
Gegratineerde vispan met prei en champignon, puree 34
Filet van ‘Mooie meid’ op Oostendse wijze met puree aardappelen 35
Entre côte minute met kruidenboter en frieten 37
Paling in 12 groene kruiden met sla en verse frieten 38
Langoustines in de oven met paprika boter en rijst 39
Hele kreeft op z’n mooist ( op bestelling) per 100gr. 12
Op bestelling: Royale zeevruchtenschotel met halve kreeft € 59,00 p.p.