dienstregeling
.
kaart
PETRUS
To share of als voorgerecht :
Huisgemaakte Dim Sum ( gestoomde beursjes met kip soja, wortel, koriander) stuk 6
Huisgemaakte spring rolls ( gefrituurde rijstvelloempia met kippengehakt) per stuk 6
Bordje Recebo Ibérico ham 16
Vegetarische spring rolls, huisgemaakt ( wortel, prei, soja, mie) per stuk 6
Gepaneerde en gefrituurde visreepjes met verse tartaarsaus 16
Sushi Maki met zalm, avocado, bieslook, soja dip, wasabi en sesam dip 17
6 Holle oesters op ijs met oesterbrood 22
Voorgerecht :
Verse dagsoep met brood en boter 8
Rijkelijke vissoep met rouille, kaas en lookbroodjes 24
Huisgemaakte Kaaskroketten met klassieke garnituur 20
Huisgemaakte garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en citroen 22
Salade met verse garnalen, verse mayonnaise en cocktailsaus ( volgens aanvoer) 26
Gerookte Schotse zalm met ui, peterselie en toast 25
Carpaccio van rund met zongedroogde tomaten en pijnboompitten, pesto en rucola 23
Gefrituurde scampis met tartaar saus 24
Voorgerecht suggesties :
Huisgemaakte boerenpaté met pompoen chutney en kramiektoast 19
Halve kreeft op z’n mooist ( op bestelling) per 100gr. 11
Ganzenleverpastei met vijg, gekonfijte ui, kramiek toast 29
Bladerdeeg gebakje met assortiment gebakken zwammen en champignons 26
Carpaccio van hert met truffel olie, gemarineerde oesterzwam, noten en mosterdkruid 27
Salade périgourdine met eenden voormaagjes, noten olie, noten, sla 23
Gevulde Portobello champignon met feta, gedroogde abrikoos,
Salades :
Gegratineerde geitenkaas met sla, appel en spek, honingdressing 24
PETRUS
Hoofdgerecht :
Gebakken kabeljauwfilet 240gr. met tartaarsaus, sla en verse frieten 37
Rijkelijke vissoep met rouille, kaas en lookbroodjes 36
2 Gebakken zeetongen 200gr. ’Meunière’ met sla en verse frieten 38
Salade met verse garnalen, verse mayonnaise en frieten ( volgens aanvoer ) 36
à la minute gemalen rundtartaar met sla en verse frieten 29
Filet pur ( ossenhaas) (+/- 240gr.) met saus naar keuze, mayonaise en verse frieten 38
Pepersaus, Champignonsaus of Hofmeesterboter ( Béarnaise €4,00 - min. 2 pers.)
Ossentong in Madeira saus met puree 34
Gehaktballen in tomatensaus met verse frieten of puree ( kids: € 19,00) 26
Gefrituurde scampistaartjes met tartaarsaus, sla en verse frieten 29
Vol-au-vent met hoeve kip, bladerdeegje, sla en verse frieten of rijst 33
Rosé gebakken kalfsnieren met mosterd-dragon saus en verse frieten 31
Stoverij van varkenswangen, saus met bruine Grimbergen, sla en verse frieten 32
Hoofdgerecht suggesties :
Stoofpotje met hert en everzwijn, wortel, gepelde paprika, raap en gratin aardappel 35
Choucroute van Noordzee vis met puree en blanke botersaus 37
Verse in huis bereide hamburger, cheddar, broodje, sausjes, frietjes en slaatje 29
Gehaktschotel ‘Parmentier’ met gestoofde prei en puree 28
Gebakken rog met kappertjesboter en puree 35
Hazenrugfilet ‘Harlekijn’ met klassieke garnituur en amandelkroketten 39
Gegratineerde vispan met prei en champignon, puree 34
Choucroute op Elzasser wijze met Casselerrib, Parijse worst, buikspek, rookworst 38
Paling in 12 groene kruiden met sla en verse frieten 37
Langoustines in de oven met paprika boter en rijst 38
Hele kreeft op z’n mooist ( op bestelling) per 100gr. 11
Op bestelling: Royale zeevruchtenschotel met halve kreeft € 59,00 p.p.