keuze menu januari

Menu PETRUS € 44,50

Naar keuze / au choix

Vissoep op Oostendse wijze met kaas, rouille en lookbroodjes

Of

Huisgemaakte boeren paté met appel chutney en kramiektoast

Of

Huisgemaakte spring roll’s met soja en kip, sesamdip

Of

Carpaccio van sint jakobsnoot met citroenmélisse

 

*  *  *

zalmfilet met provencaalse saus en rijst

Of

Zuurkool op Elzasser wijze met puree

Of

Schelvisfilet op Oostendse wijze (witte wijn saus, garnalen, champignon)

Of

Stoverij van varkenswangen in bruine Grimbergen met frieten

*  *  *

Irish coffee

Of

Crème brûlée

Of

Duo van witte en zwarte chocolade mousse

valentijnmenu

valentijnmenu € 44,50
cava aangeboden van het huis 
***
ganzenleverpastei met kramiek toast, vijg en uienconfijt
of 
carpaccio van sint jakobsnootjes met citroenmelisse
***
lamskroontje met groenten bouquetiere en aardappelkroketten, honig-tymsaus
of
gebakken lotte in een jas van pancetta, kalfsjus en knolseldermousseline
***
moelleux au chocolat met bol ijs
koffie of thee inbegrepen 

suggesties januari

SUGGESTIES PETRUS

Voorgerechten

 

Ganzenlever terrine met krententoast, uienconfijt en vijg                                          € 19,50

 

Huisgemaakte wild paté met appel chutney en kramiek                                                           € 17,50

 

Herten carpaccio met truffel-olie, gemarineerde oesterzwam en noten                     € 18,50

 

Gebakken sint jakobsnootjes met paprika en ricard saus                                              € 19,50

 

Gebakken kikkerbillen in de look                                                                                     € 19,50

 

Krielaardappelen gevuld met Oud Brugge in een jas van pancetta                           € 15,50

 

Petits gris de Namur slakken met aardappelschijfjes en zure room                           € 18,50

 

Witte tomatenroomsoep met bladerdeegje                                                                                 €  8,50

 

 

                                                         

 

Hoofdgerechten

 

Ossentong in Madeira saus met puree                                                                            € 27,50

 

Zuurkool op elzasser wijze met puree                                                                            € 24,50

 

Waterzooi van vis met natuuraardappelen                                                                    € 24,50

 

Kalfsblanket met puree of rijst                                                                                         € 27,50

 

Stoverij van varkenswangen met verse frieten                                                              € 25,50

 

Fazant filet met druivensaus en kroketten                                                                     € 29,50

 

Hazenrug filet ‘harlekijn’, peer in rode wijn en appel met zoete veenbessen                       € 32,50

 

Schelvis filet met preisaus en puree                                                                                 € 24,50

 

Gegratineerde gehaktschotel met prei en puree                                                              € 21,50

 

Zeebaars met curry saus, puree en schorseneren                                                             € 25,50

 

Tagliata van rund met rucola en krielaardappelen                                                     € 29,50

 

 

 

Royale zeevruchtenschotel met kreeft, oesters, messen, garnalen, bulots, palourdes etc. € 49,50 per persoon.        (enkel op bestelling)

 

 

Nagerechten

 

Normandische pannenkoek, geflambeerd met calvados en een bol vanille ijs                       € 12,50

 

Huisgemaakte moelleux au chocolat met bol vanille ijs en slagroom                         € 10,00

 

Petrus vaste kaart  
Voorgerechten:
Soep: Verse dagsoep met brood en boter   5.50 €
  Oostendse vissoep met rouille lookbroodjes en kaas   17.90 €
       
Voorgerechten: Lauw geitenkaasje op een bedje van sla met gekarameliseerde appeltjes en spekreepjes   16.90 €
  Zacht gerookte Schotse zalm met gesnipperde ui, peterselie en toast   17.90 €
  Carpaccio van rund met parmesan en ruccola   17.50 €
  Garnaalkroketten met gefrituurde peterselie   17.90 €
  Kaaskroketten met garnituur   15.50 €
  Scampi staartjes in lookroomsaus   18.50 €
  Langoustines in de oven met kruidenboter   20.90 €
  Salade met verse garnalen (volgens aanvoer)   18.90 €
       
Salades: Salade Petrus (lauwe geitenkaas, gefrituurde scampi, gerookte zalm en gerookte ham)   23.50 €
  Salade Niçoise (met tonijn)   18.90 €
Alle voorgerechten worden met brood en boter geserveerd, voor een portie frieten erbij rekenen wij € 3.00. Traiteurprijs = restaurantprijs - 10%. Graag vooraf bestellen.  
   
  Petrus vaste kaart
hoofdgerechten:
  Gebakken kabeljauwfilet met tartaarsaus en frietjes   28.50 €
  Rijkelijke vissoep op Oostendse wijze met kaas, rouille en lookbroodjes   27.90 €
  3 Gebakken zeetongen "meunière" met verse frieten   25.90 €
  Salade met verse garnalen (volgens aanvoer)   27.90 €
  Gefrituurde scampi staartjes met tartaarsaus   24.90 €
  Gebakken scampistaartjes in lookroomsaus   24.90 €
  Gebakken scampistaartjes op oosterse wijze met basmati rijst   24.90 €
  Langoustines in de oven met kruidenboter en rijst   28.90 €
  Zeevruchtenschotel enkel op bestelling! p.p.€ 49.90    
Vleesgerechten: A la minute gemalen rundtartaar met sla en verse frieten   21.90 €
  Rosé gebakken kalfsnieren met een mosterd-dragon saus en gefrituurde brunoise van aardappelen   22.90 €
   Ossenhaas met saus ** naar keuze, sla en verse frieten   29.90 €
   Entrecôte +/- 300 gr. met saus ** naar keuze, sla en verse frieten   29.90 €
** U hebt de keuze tussen; peperroomsaus, champignonroomsaus,hofmeesterboter, béarnaise, of choronsaus
Alle hoofdgerechten worden met frietjes, puree, pasta of rijst geserveerd. Traiteurprijs = restaurantprijs - 10%. Graag vooraf bestellen.