keuze menu nov

Menu PETRUS € 39,90

Naar keuze / au choix 

 

Huisgemaakte paté van ree met pompoen chutney en kramiek toast

Of

Huisgemaakt kroketje van mosselen

Of

Huisgemaakte spring roll’s met kip en soja

Of

Rijkelijke vissoep op Oostendse wijze met rouille, lookbroodjes en kaas

 

*  *  *

vispannetje  met preisaus en puree, gegratineerd

Of

Gebakken schelvis, witte wijn saus, andijviepuree

Of

Herten ragout met wortel, paprika, raap en natuur aardappel

Of

Stoverij van varkenswangen in bruine Grimbergen met frieten

*  *  *

Irish coffee

Of 

Crème brûlée

Of

Flan caramel

--------

Pâté de chevreuil fait maison, chutney au potiron et toast au cramique

Ou

Croquette aux moules, fait maison

Ou

Soupe de poisson à l’Ostendaise, riche en poissons, rouille, croutons et fromage

                                                                                                                                 Ou                                

Rouleaux de printemps au poulet et au soja

*  *  *

filet d’aiglefin poêlée, sauce au vin blanc et purée aux endives 

Ou

Timbale classiqueau poisson, gratinée 

Ou

Ragout de faon (cerf) aux carottes, navets et poivrons, pommes vapeur

Ou

Carbonades de joues de porc à la bière brune de Grimbergen et pommes frites

*  *  *

Irish coffee

Ou

Crème brûlée

Ou

Flan caramel

suggesties nov

SUGGESTIES PETRUS

Voorgerechten 

 

 

Huisgemaakte paté van ree met pompoen chutney en kramiektoast                                        € 17,50

 

Ganzenlever terrine met uien konfijt, warme vijg en kramiektoast                                      € 19,00

 

Gebakken sint jakobsnootjes met broccoli en witbiersaus                                                        € 18,50

 

Huisgemaakte springroll’s            met gebrande sesam mayo   (2 stuks)                                            € 11,50

 

Huisgemaakte springroll’s            met gebrande sesam mayo   ( 3 stuks)                                           € 15,50

 

Klassiek vispannetje gegratineerd                                                                                              € 16,50

 

Huisgemaakte kroketjes van gemarineerde mosselen                                                               € 17,50

 

Carpaccio van hert met truffelolieen gemarineerde champignons                                          € 19,50

 

Kramiek toast met assortiment gebakken champignons en portosaus                                     € 18,50                                                                

Petits gris de Namur slakken met aardappelschijven en lookboter                                        € 17,90

 

Hoofdgerechten 

 

Hazenrug filet ‘harlekijn’, appeltje met veenbessen, gemarineerde peer en kroketten                     € 32,00

 

Ossentong in madeirasaus met puree                                                                                         € 26,50

 

Choucroute op Elzasser wijze, kasselrib, parijse worst etc.                                                     € 24,50

 

Stoverij van varkenswangen met verse frieten                                                                           € 25,50

 

Ragout van hert met wortel, raap, paprika, gekookte aardappel                                            € 26,50

 

Vispan met preisaus en puree, gegratineerd                                                                               € 25,50

 

Gebakken pladijsfilet met aardpeerpuree en gesauteerde spinazie                                         € 26,50

 

Gepocheerde schelvis filet met andijviepuree en witte wijnsaus                                             € 27,00

 

Rog met kappertjesboter en puree                                                                                               € 28,50

 

Verse vol-au-vent van kip met frietjes                                                                                        € 26,50

 

 

 

 

Royale zeevruchtenschotel met halve kreeft, oesters, messen, garnalen, bulots, palourdes etc. € 55,00 per persoon.        (enkel op bestelling)

 

 

 

Nagerechten 

 

Moelleux au chocolat                                                                                                                   € 9,00

Crèpe Normande met gekarameliseerde appeltjes en geflambeerd met calvados                  € 12,50

 

Petrus vaste kaart  
Voorgerechten:
Soep: Verse dagsoep met brood en boter   5.90 €
  Oostendse vissoep met rouille lookbroodjes en kaas   18,50 €
     
Voorgerechten: Lauw geitenkaasje op een bedje van sla met gekarameliseerde appeltjes en spekreepjes   17,50 €
  Zacht gerookte Schotse zalm met gesnipperde ui, peterselie en toast   18,00 €
  Carpaccio van rund met parmesan en ruccola   17.50 €
  Garnaalkroketten met gefrituurde peterselie   18,00 €
  Kaaskroketten met garnituur   16,50 €
  Scampi staartjes in lookroomsaus   18.50 €
  Langoustines in de oven met kruidenboter   22,00 €
  Salade met verse garnalen (volgens aanvoer)   21,00 €
     
Salades: Salade Petrus (lauwe geitenkaas, gefrituurde scampi, gerookte zalm en gerookte ham)   24.50 €
  Salade Niçoise (met tonijn)   18.90 €
Alle voorgerechten worden met brood en boter geserveerd, voor een portie frieten erbij rekenen wij € 3.00. Traiteurprijs = restaurantprijs - 10%. Graag vooraf bestellen.  
 
  Petrus vaste kaart
hoofdgerechten:
  Gebakken kabeljauwfilet met tartaarsaus en frietjes   29,50 €
  Rijkelijke vissoep op Oostendse wijze met kaas, rouille en lookbroodjes   28,50 €
  Gebakken zeetong "meunière" met verse frieten   32.00 €
  Salade met verse garnalen (volgens aanvoer)   29,00 €
  Gefrituurde scampi staartjes met tartaarsaus   26,00 €
  Gebakken scampistaartjes in lookroomsaus   26,00 €
  Gebakken scampistaartjes op oosterse wijze met basmati rijst   26,00 €
  Langoustines in de oven met kruidenboter en rijst   29,50 €
  Zeevruchtenschotel enkel op bestelling! p.p.€ 49.90    
Vleesgerechten: A la minute gemalen rundtartaar met sla en verse frieten   24,00 €
  Rosé gebakken kalfsnieren met een mosterd-dragon saus en gefrituurde brunoise van aardappelen   24,50 €
   Ossenhaas met saus ** naar keuze, sla en verse frieten   29.90 €
   Entrecôte +/- 300 gr. met saus ** naar keuze, sla en verse frieten   29.90 €
** U hebt de keuze tussen; peperroomsaus, champignonroomsaus,hofmeesterboter, béarnaise, of choronsaus
Alle hoofdgerechten worden met frietjes, puree, pasta of rijst geserveerd. Traiteurprijs = restaurantprijs - 10%. Graag vooraf bestellen.