keuzemenu

Menu PETRUS € 39,90

Naar keuze / au choix 

 

Huisgemaakte springroll’s met sesam en soja dip

Of

Carpaccio van sint Jakobs nootjes met citroenmelisse en pompelmoes

Of

Vissoep op Oostendse wijze met rouille, lookbroodjes en kaas

Of

Dim sum (gestoomde maïsmeel beursjes gevuld met kip en vis, koriander) 

 

*  *  *

mosselen 1,2kg natuur met verse frieten, mayonnaise en mosterd dipsaus

Of

Schelvisfilet op Oostendse wijze met puree

Of

Vispannetje met prei en champignon en witte wijn saus gegratinerd

Of

Stoverij van varkenswangen in bruine Grimbergen met frieten

*  *  *

Irish coffee

Of 

Crème brûlée

Of

Tiramisu of flan caramel

--------

rouleaux de printemps au poulet et soja, fait maison

Ou

Carpaccio de coquilles saint jaques à la mélisse de citron 

Ou

Soupe de poisson à l’Ostendaise, croutons, fromage et rouille

                                                                                                                                 Ou                                

Dim sum ( bourses pochées au poisson et au poulet)

*  *  *

 filet d’aiglefin à l’Ostendaise, purée de pommes de Terre

Ou

Moules de zélande 1,2 kg pommes frites et sauces

Ou

Timbale de poisson, poireaux, champignons et sauce au vin blanc, gratiné

Ou

Carbonades de joues de porc à la bière brune de Grimbergen et pommes frites

*  *  *

Irish coffee

Ou

Crème brûlée

Ou

Tiramisu

Ou

Flan caramel

Read more …

menu

suggesties okt

suggesties

Petrus suggesties voorgerechten :

  Ganzenleverpastei met uienconfijt, kramiek toast en vijg 19,00 €
  Gepaneerde en gefrituurde visreepjes ( schelvis) met verse tartaarsaus 12,00 €
   Huisgemaakte springroll's met gebrande sesam mayo (2 stuks) 12,50 €
   Huisgemaakte springroll's met gebrande sesam mayo (3 stuks) 15,50 €
  Dim sum (gestoomde maismeel beursjes met kippen gehakt en schelvis, koriander, look wortel) 14,00 €
   6 holle oesters op ijs met brood 12.50 €
  6 platte oesters op ijs met brood 18,50 €
  Salade périgourdine met geconfijte eendenvoormaagjes en gerookte eendenborst 17,50 €
  Huisgemaakte kroketjes van mosselen 18.00 €
Alle voorgerechten worden met brood en boter geserveerd, voor een portie frieten erbij rekenen wij € 3.00.Traiteurprijs = restaurantprijs - 10%. Graag vooraf bestellen.  
Petrus suggesties hoofdgerechten:
  Ossentong in madeira saus met puree 26,50 €
  Echte zeeuwse 'jumbo' mosselen natuur (1,2KG) met verse frieten 26,00 €
  Echte zeeuwse 'jumbo' mosselen witte wijn (1,2KG) met verse frieten 27.00 €
  Echte zeeuwse 'jumbo' mosselen lookroom (1,2KG) met verse frieten 28,00 €
  Vispannetje met champignon, prei, puree en witte wijnsaus, kaas 27,00 €
  Stoverij van varkenswangen in bruine grimbergen, verse frieten 25,50 €
  Vol-au-vent van kip met met bladerdeeg en verse frieten  25,50 €
  Gehaktballen in tomatensaus met rodenbach, puree of frieten 19,50 €
  Gehaktballen in tomatensaus met rodenbach, puree of frieten, kinderportie  11,50 €
  Gebakken steenbolk filet met gestoofde andijvie en puree met beurre noisette 25,50 €
  Verse rundhamburger met zijn broodje, slaatje, frieten en sauzen 23,50 €
  Scampi met groenten en rijst in de wok, zoetzure saus 26,50 €
  Choucroute op elzsser wijze met puree en beurre blanc 25,50 €
Alle hoofdgerechten worden met frietjes, puree, pasta of rijst geserveerd. Traiteurprijs = restaurantprijs - 10%. Graag vooraf bestellen.
 

 

Petrus vaste kaart  
Voorgerechten:
Soep: Verse dagsoep met brood en boter   6.90 €
  Oostendse vissoep met rouille lookbroodjes en kaas   18,50 €
     
Voorgerechten: Lauw geitenkaasje op een bedje van sla met gekarameliseerde appeltjes en spekreepjes   19,00 €
  Zacht gerookte Schotse zalm met gesnipperde ui, peterselie en toast   19,00 €
  Carpaccio van rund met parmesan en ruccola   18.50 €
  Garnaalkroketten met gefrituurde peterselie   18,90 €
  Kaaskroketten met garnituur   17,50 €
  Scampi staartjes in lookroomsaus   18.50 €
  Langoustines in de oven met kruidenboter   22,00 €
  Salade met verse garnalen (volgens aanvoer)   21,00 € 
     
Salades:

  Salade Niçoise (met tonijn)   19.00€
Alle voorgerechten worden met brood en boter geserveerd, voor een portie frieten erbij rekenen wij € 3.00.Traiteurprijs = restaurantprijs - 10%. Graag vooraf bestellen.  
 
  Petrus vaste kaart
hoofdgerechten:
  Gebakken kabeljauwfilet met tartaarsaus en frietjes   29,50 €
  Rijkelijke vissoep op Oostendse wijze met kaas, rouille en lookbroodjes   29,00 €
  Gebakken zeetong "meunière" met verse frieten   32.00 €
  Salade met verse garnalen (volgens aanvoer)   29,00 €
  Gefrituurde scampi staartjes met tartaarsaus   26,50 €
  Gebakken scampistaartjes in lookroomsaus   26,50 €
  Gebakken scampistaartjes op oosterse wijze met basmati rijst   26,50 €
  Langoustines in de oven met kruidenboter en rijst   32,00 €
  Zeevruchtenschotel enkel op bestelling! p.p.€ 49.90    
Vleesgerechten: A la minute gemalen rundtartaar met sla en verse frieten   24,50 €
  Rosé gebakken kalfsnieren met een mosterd-dragon saus en gefrituurde brunoise van aardappelen   25,50 €
   Ossenhaas met saus ** naar keuze, sla en verse frieten   32,00 €
   Entrecôte +/- 300 gr. met saus ** naar keuze, sla en verse frieten   32,00 €
** U hebt de keuze tussen; peperroomsaus, champignonroomsaus,hofmeesterboter, béarnaise, of choronsaus
Alle hoofdgerechten worden met frietjes, puree, pasta of rijst geserveerd. Traiteurprijs = restaurantprijs - 10%. Graag vooraf bestellen.