keuze menu april

Menu PETRUS € 44,50

Naar keuze / au choix

Vissoep op Oostendse wijze met kaas, rouille en lookbroodjes

Of

Gebakken sint jakobsnootjes met zoete aardappel

Of

Huisgemaakte spring roll’s met soja en kip, sesam dip

Of

Carpaccio van kabeljauw met mango en piment

 

*  *  *

klassieke vispannetje, gegratineerd met prei, champignon en puree

Of

Varkenskotelet ‘Cross & Blackwell’ met bloemkool en kroketten 

Of

 Pladijsfilet met spinazie roomsaus en puree aardappelen

Of

Stoverij van varkenswangen in bruine Grimbergen met frieten 

*  *  *

Irish coffee

Of 

Crème brûlée

Of

Duo van witte en zwarte chocolade mousse

 

--------

 

Soupe de poissons à l’Ostendaise, rouille, fromage & croutons

Ou

Noix de coquilles saint jaques poelees à la purée de patates douces

Ou

Rouleaux de printemps fait maison, au soja et poulet

Ou

Carpaccio de cabillaud à la mangue et au piment 

 

*  *  *

Timbale de poisson, sauce vin blanc aux champignons et aux poireaux, gratinée

Ou

Cotelette de porc ‘Cross & Blackwell’ aux choux fleurs et croquettes 

Ou

Filet de plie, sauce à la crème et aux épinards, pommes en purée

Ou

Carbonades de joues de porc à la bière brune de Grimbergen et pommes frites

*  *  *

Irish coffee

Ou

Crème brûlée

Ou

Duo de mousse au chocolat blanc et noir

suggesties april

SUGGESTIES PETRUS

Voorgerechten 

 

 

Mechelse asperges op oude Vlaamse wijze (geprakt, hardgekookt ei en boter)          € 17,50

 

Huisgemaakte spring roll’s met kip en sojascheuten, sesamzaad dipsaus 2 stks        € 10,50

 

Huisgemaakte spring roll’s met kip en sojascheuten, sesamzaad dipsaus 3 stks        € 14,50

 

Gebakken sint jakobsnootjes met zoete aardappel puree en kruidige olie                  € 19,50

 

Klassiek vispannetje, gegratineerd                                                                             € 15,50

 

Carpaccio van kabeljauw met mango en piment                                                           € 16,50

 

Mechelse asperges met jamón Ibérico recebo, klassieke vinaigrette met 

een weinig framboos                                                                                                  € 21,00

 

Gebakken kikkerbillen in de lookboter                                                                           € 19,50

 

                                                          

 

Hoofdgerechten 

 

 

Hamrolletjes met witloof in kaassaus, gegratineerd                                                    € 19,50

 

Gebakken lamskroon met groentenratatouille en rozemarijnaardappelen                        € 29,50

 

Stoverij van varkenswangen met verse frieten                                                              € 25,50

 

Klassieke vispan, gegratineerd, puree                                                                             € 24,50

 

Pladijsfilet met spinazieroom saus en puree aardappelen                                                 € 24,50

 

Gebakken zeeduivel (vis van ’t jaar) pet gestoofde prei, witte wijnsaus en puree               € 27,50

 

Varkenskotelet ‘Cross & Blackwell’ met bloemkool en aardappelkroketten                          € 25,50

 

Mechelse asperges op oude Vlaamse wijze (geprakt, hardgekookt ei en boter)                    € 26,50

 

Mechelse asperges met jamón Ibérico recebo, klassieke vinaigrette met 

een weinig framboos           en puree                                                                                € 29,50

 

 

 

 

Royale zeevruchtenschotel met halve kreeft, oesters, messen, garnalen, bulots, palourdes etc. € 55,00 per persoon.        (enkel op bestelling)

 

 

 

Nagerechten 

 

Flan caramel                                                                                                             € 6,50

 

Huisgemaakte pannenkoeken taart met rode vruchten                                                 €  9,00

 

Petrus vaste kaart  
Voorgerechten:
Soep: Verse dagsoep met brood en boter   5.50 €
  Oostendse vissoep met rouille lookbroodjes en kaas   17.90 €
       
Voorgerechten: Lauw geitenkaasje op een bedje van sla met gekarameliseerde appeltjes en spekreepjes   16.90 €
  Zacht gerookte Schotse zalm met gesnipperde ui, peterselie en toast   17.90 €
  Carpaccio van rund met parmesan en ruccola   17.50 €
  Garnaalkroketten met gefrituurde peterselie   17.90 €
  Kaaskroketten met garnituur   15.50 €
  Scampi staartjes in lookroomsaus   18.50 €
  Langoustines in de oven met kruidenboter   20.90 €
  Salade met verse garnalen (volgens aanvoer)   18.90 €
       
Salades: Salade Petrus (lauwe geitenkaas, gefrituurde scampi, gerookte zalm en gerookte ham)   23.50 €
  Salade Niçoise (met tonijn)   18.90 €
Alle voorgerechten worden met brood en boter geserveerd, voor een portie frieten erbij rekenen wij € 3.00. Traiteurprijs = restaurantprijs - 10%. Graag vooraf bestellen.  
   
  Petrus vaste kaart
hoofdgerechten:
  Gebakken kabeljauwfilet met tartaarsaus en frietjes   28.50 €
  Rijkelijke vissoep op Oostendse wijze met kaas, rouille en lookbroodjes   27.90 €
  3 Gebakken zeetongen "meunière" met verse frieten   25.90 €
  Salade met verse garnalen (volgens aanvoer)   27.90 €
  Gefrituurde scampi staartjes met tartaarsaus   24.90 €
  Gebakken scampistaartjes in lookroomsaus   24.90 €
  Gebakken scampistaartjes op oosterse wijze met basmati rijst   24.90 €
  Langoustines in de oven met kruidenboter en rijst   28.90 €
  Zeevruchtenschotel enkel op bestelling! p.p.€ 49.90    
Vleesgerechten: A la minute gemalen rundtartaar met sla en verse frieten   21.90 €
  Rosé gebakken kalfsnieren met een mosterd-dragon saus en gefrituurde brunoise van aardappelen   22.90 €
   Ossenhaas met saus ** naar keuze, sla en verse frieten   29.90 €
   Entrecôte +/- 300 gr. met saus ** naar keuze, sla en verse frieten   29.90 €
** U hebt de keuze tussen; peperroomsaus, champignonroomsaus,hofmeesterboter, béarnaise, of choronsaus
Alle hoofdgerechten worden met frietjes, puree, pasta of rijst geserveerd. Traiteurprijs = restaurantprijs - 10%. Graag vooraf bestellen.