keuzemenu februari

keuze menu petrus € 39,50

gebakken gamba's met couscoussalade en paprika coulis
of
vissoep op Oostendse wijze met rouille, lookbroodjes en kaas
of
huisgemaakte spring roll's met kip en gebrande sesam mayo
of
carpaccio van rund
-
stoverij van varkenswangen met frieten
of
kalkoen filet 'wellington' ( in bladerdeeg/ duxelle van champignon/zoete veenbes) en kroketten
of
gebakken schartongfilets met kappertjes en tomaat, puree
of
lengfilet op Oostendse wijze ( witte wijnsaus, champignon, garnaal) en puree
-
riz condé
of
irish coffee
of
crème brûlée
of
tiramisu

€ 39,50 

Read more …

valentijnmenu

Valentijn menu    € 65,00 p.p. 

 

Glas champagne met oesters

-

Gebakken sint jakobsnootjes met zoete aardappelpuree en kruidige olie

-

Citroensorbet met vodka

-

Gebakken heilbotfilet met mousselinesaus, broccoli en puree 

of

Osso bucco met pasta

-

Riz condé

-

koffie of thee

 

Read more …

menu

suggesties februari

SUGGESTIES PETRUS

 

Voorgerechten 

 

‘Petits Gris’ de Namur slakken met lookboter en aardappelschijven, zure room                 € 18,50

 

Gebakken Sint Jakobsnootjes met zoete aardappel en kruidenolie                                         € 21,00

 

Salade met gebakken krielaardappelen gevuld met oud Brugge in een jasje van pancetta            € 15,00

 

Gebakken gamba, lauwe couscoussalade met paprika en paprika coulis                                € 19,50

 

Kramiektoast met gebakken champignons in de lookboter                                                      € 14,50

 

Hoofdgerechten 

 

Gebakken heilbotfilet met mousselinesaus, broccoli en puree                                                  € 28,00

 

Gebakken schartongfilets met kappertjesboter, tomaat, romanescu en puree                         € 26,00

 

Gebakken Sint Jakobsnootjes met zoete aardappel en kruiden olie                                       € 27,00

 

Lauwe couscoussalade met paprika, gebakken gamba en paprika coulis                               € 28,00

 

Lengfilet op Oostendse wijze ( witte wijnsaus met champignon en garnaal) met puree    € 26,00

 

Osso bucco met rijst of met pasta                                                                                                € 27,00

 

Klassiekers  

Gebakken kalfslever met ui, appel en pommes-pont-neuf                                                        € 28,00

 

Kalkoen filet ‘wellington ‘

( in bladerdeeg, ingewreven met duxelle van champignon en gevuld met zoete veenbessen)€ 27,00

 

Ossentong in Madeira saus met puree                                                                                       € 26,50

 

Stoverij van varkenswangen met verse frieten                                                                           € 25,50

 

Gehaktballen in tomatensaus met puree of verse frieten            (volwassen portie)                          € 19,50

 

Gehaktballen in tomatensaus met puree of verse frieten            (kinder portie)                                € 11,50

 

                                                                      

Royale zeevruchtenschotel € 54,50 p.p.         enkel op bestelling!!!

 

 

Nagerechten 

 

Riz Condé                                                                                                                                      €  9,00

 

Lauwe appeltaart met met bol vanille ijs                                                                                              € 10,00

 

Crème brûlée                                                                                                                                 €  8,50

 

Tiramisu                                                                                                                                       €  8,50

 

Dame blanche met warme chocolade                                                                                         €  9,50

 

Brésilienne                                                                                                                                    €  9,50

 

Coupe vanille                                                                                                                                            €  8,50

 

Coupe advokaat                                                                                                                            €  9,50

 

Irish coffee, French coffee, Italian coffee, Marnissimo                                                             €  9,90

PETRUS

 

To share - voorgerechten

Huisgemaakte Dim Sum (gestoomde beursjes met kip, soja, wortel, koriander) per stuk   €  4,50

 

Huisgemaakte spring rolls (gefrituurde rijstvelloempia met kippengehakt )            per stuk         €  5,00

 

Bordje Recebo Ibérico ham                                                                                                                     € 14,00

 

Toast met gerookte zalm                                                                                      per stuk          €  8,00

 

Sushi maki (3 zalm 3 tonijn allebei met avocado)                                                                  € 12,50

 

Sashimi ( zalm, sint jakobsnoot, kabeljauw & tonijn volgens aanvoer)                              € 14,50

 

Gepanneerde en gefrituurde visreepjes met verse tartaarsaus                                                 € 12,50

Voorgerechten 

 

Verse dagsoep met brood en boter                                                                                               €  6,50

                                   

Oostendse vissoep met rouille, lookbroodjes en kaas                                                                 € 18,50

 

Lauw geitenkaasje met sla, appel en spek                                                                                             € 19,00

 

Zacht gerookte schotse zalm met gesnipperde ui, peterselie en toast                                      € 19,00

 

Carpaccio van rund met parmesan en ruccola                                                                          € 18,50

 

Huisgemaakte garnaalkroketten met gefrituurde peterselie                                                   € 18,50

 

Huisgemaakte kaaskroketten                                                                                                      € 17,50

 

Scampi staartjes in de lookroomsaus                                                                                         € 18,50

 

Langoustines in de oven met kruidenboter                                                                               € 22,00

Hoofdgerechten 

Visgerechten

 

Gebakken kabeljauwfilet met tartaarsaus en frietjes                                                               € 29,50

 

Rijkelijke vissoep op oostendse wijze met kaas, rouille en lookbroodjes                                 € 29,00

 

Gebakken zeetong ”meunière” met verse frieten                                                                                 € 32,00

 

Gefrituurde scampi staartjes met tartaarsaus en frieten                                                           € 26,50

 

Gebakken scampi staartjes met lookroomsaus en frieten                                                                     € 26,50

 

Gebakken scampi staartjes op Oosterse wijze met basmati rijst                                               € 26,50

 

Langoustines in de oven met kruidenboter en rijst                                                                  € 32,00

 

Vleesgerechten

 

‘à la minute’ gemalen rund tartaar met sla en verse frieten                                                   € 24,50

 

Entre-côte (+300 gr.) met saus naar keuze, sla en verse frieten                                             € 32,00

 

Filet pur (ossenhaas) (+240 gr.) met saus naar keuze, sla en verse frieten                             € 32,00

 

Rosé gebakken kalfsnieren met mosterd-dragonsaus                                                               € 25,50

Sauzen

 

Peperroomsaus / champignonroomsaus / béarnaise /hofmeesterboter

 

Alle hoofdgerechten worden met rijst, pasta, puree of frieten geserveerd