keuzemenu

KEUZE MENU PETRUS € 65

Voorgerechten

Huisgemaakte spring rolls met kip, soja, wortel, koriander

Asperges op Vlaamse wijze, geprakt ei, peterselie, boter €  5,00

Slaatje met gebakken witte pens, witloof, appel

Hoofdgerechten

Asperges op Vlaamse wijze, geprakt ei, peterselie, boter, puree aardappelen €  5,00

Stoverij van varkenswangetjes met frietjes

Vissoep op Oostendse wijze met rouille, kaas, lookbrood

Desserts

Vanille ijs

Tiramisu 

Crème brûlée

Irish coffee €  4,00

PETRUS MENU AU CHOIX € 65

Entrées

Rouleaux de printemps, poulet, coriandre, carottes, soja

Asperges à la Flamande, oeufs écrasés, beurre, persil €  5,00

Salade au boudin blanc poêlé, pommes, et chicons

Plats

Carbonades de joues de porc

Asperges à la Flamande, oeufs écrasés, beurre, persil, pommes de Terre en purée €  5,00

Soupe de la mer du Nord, riche en poisson, rouille, fromage rapé, croutons à l’ail

Desserts

Mousse au chocolat

Tiramisu 

Crème brûlée

Irish coffee €  4,00

Read more …

dienstregeling

's vrijdags gesloten - traiteur mogelijk buiten service uren

Gesloten van 30 september tem 6 oktober 2024

Read more …

menu

kaart

PETRUS

To share of als voorgerecht :

 

Huisgemaakte Dim Sum ( gestoomde beursjes met kip soja, wortel, koriander) per stuk   6

Huisgemaakte spring rolls ( gefrituurde rijstvelloempia met kippengehakt)  per stuk   6

Bordje Recebo Ibérico ham 20

Vegetarische spring rolls, huisgemaakt ( wortel, prei, soja, mie)   per stuk   6

Gepaneerde en gefrituurde visreepjes met verse tartaarsaus   18

Sushi Maki met zalm, avocado, bieslook, soja dip, wasabi en sesam dip 19

Voorgerecht  :

Verse dagsoep met brood en boter   8

Rijkelijke vissoep met rouille, kaas en lookbroodjes 24

Huisgemaakte kaaskroketten met klassieke garnituur 20

Gefrituurde scampi met verse tartaarsaus 24

Gebakken scampi met lookroomsaus  25

Huisgemaakte garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en citroen 24

Gerookte Schotse zalm met ui, peterselie en toast 25

Carpaccio van rund met zongedroogde tomaten en pijnboompitten, pesto en rucola 23

Verse gepelde Oostendse garnalen met sla, ei, tomaat en sausjes ( volgens aanvoer) 34

 

Voorgerecht suggesties :

Pomme Moscovite, caviar 30 gr 59

6 holle Oesters warm gegratineerd 26

6 holle Oesters op ijs met brood & boter 24

Artisjok met vinaigrette 14

Asperges à la Flamande, geprakt ei, boter, peterselie 24

Asperges met gerookte zalm en mousselinesaus  34

Slaatje met gebakken witte pens, op een bedje van Jonagold en witloof 25

Pasta :

Pasta Bolognese , gruyèrekaas 20

PETRUS

Hoofdgerechten :

Gebakken kabeljauwfilet 240gr. met tartaarsaus, sla en verse frieten 41

Rijkelijke vissoep met rouille, kaas en lookbroodjes 39

2 Gebakken zeetongen 200gr. ’Meunière’ met sla en verse frieten 42

Salade met verse garnalen, verse mayonnaise en frieten ( volgens aanvoer ) 44

à la minute gemalen rundtartaar met sla en verse frieten 34

Filet pur ( ossenhaas) (+/- 240gr.) met saus naar keuze, mayonaise en verse frieten 43

   Pepersaus, Champignonsaus of Hofmeesterboter ( Béarnaise €4,00 - min. 2 pers.)

Ossentong in Madeira saus met puree 35

Gehaktballen in tomatensaus met verse frieten of puree ( kids: € 20,00) 27

Gefrituurde scampistaartjes met tartaarsaus, sla en verse frieten 31

Vol-au-vent met hoeve kip, bladerdeegje, sla en verse frieten of rijst 35

Rosé gebakken kalfsnieren met mosterd-dragon saus en verse frieten 33

Stoverij van varkenswangen, saus met bruine Grimbergen, sla en verse frieten 34

Suggesties :

Leng filet met mousselinesaus, duo van asperges en puree aardappelen 37

Konijn op grootmoeders wijze met witloofsalade en aardappelkroketten 41

Asperges à la Flamande, geprakt ei, peterselie, puree aardappelen 34

Asperges met gerookte zalm en mousseline saus, puree aardappelen 43

Kip in rode curry, groentjes, kokosmelk en wilde rijst 35

Gebakken lotte met groene pepersaus en preistoemp   38

Trio van vis op een bedje van snijboon, dillesaus en pommes chateaux’ 39

Verse huisgemaakte rundhamburger met zijn broodje, slaatje, sausjes en frieten 33

Entrecôte met hofmeesterboter, slaatje en frietjes 37

Paling in 12 groene kruiden met sla en verse frieten 42

Langoustines in de oven met paprika boter en rijst 41

Op bestelling: Royale zeevruchtenschotel met halve kreeft € 69,00 p.p.

.