keuzemenu

KEUZE MENU PETRUS € 49

voorgerechten

2 Spring roll met kip ( gefrituurde rijsvelloempia) met gebrande sesam mayo

2 Dim sum met kip ( gestoomde tarwebloem beursjes ) met soja dip

Gebakken sint jakobsnootjes met zoete aardappelpuree en kruidenolie

Asperges op zijn vlaams €  4,00

hoofdgerechten

Mooie meid filet (heek)  Op Oostendse wijze met puree

Rijkelijke vissoep met rouille, kaas en lookbrood

Stoverij van varkenswangen op z’n Vlaams, saus met bruine Grimbergen en verse frieten

Crispy pork, gebakken buikspek met chili, boontjes, soja en rijst €  4,00

desserts

Dame blanche

Tiramisu 

Crème brûlée

Irish coffee €  4,00

PETRUS MENU AU CHOIX € 49

entrées

2 Spring roll au poulet ( pâte de riz frit) mayonaise au sésame brûlé

2 Dim sum au poulet ( pâte de blé poché) sauce au soja

Duo de gravad lax au fenouil et au betterave rouge, vinaigrette au fenouil et toast

Asperges à la Flamande €  4,00

plats

Soupe de la mer du Nord, riche en poisson, rouille, fromage rapé, croutons à l’ail

Filet de Colin à l’Ostendaise, purée de pommes de Terre

Carbonades de joues de porc à la Flamande, sauce à la brune de Grimbergen, frites

Crispy pork, lard, haricots, piment, soja, riz €  4,00

desserts

Dame blanche

Tiramisu 

Crème brûlée

Irish coffee €  4,00

Read more …

dienstregeling

's vrijdags gesloten - traiteur mogelijk buiten service uren



Read more …

Valentijnmenu

VALENTIJNMENU PETRUS € 69

Glas Champagne met oester

Voorgerecht

 

Gebakken Sint Jakobsnootjes met brocoli puree en witbier saus

of

Duo van gravad lax met dille en rode biet, dillevinaigrette en toast

 

Hoofdgerecht

 

Skrei filet met peterselie aardappelen, blanke botersaus en brocoli

of

Lamsheup met knolselderpuree, lamsjus, jonge wortel

 

Dessert

 

Macaron met crème pâtissière en rode vruchten

of

Crème brûlée

Koffie

koffie of thee

Read more …

kaart

PETRUS

To share of als voorgerecht :

 

Huisgemaakte Dim Sum ( gestoomde beursjes met kip soja, wortel, koriander) stuk   6

Huisgemaakte spring rolls ( gefrituurde rijstvelloempia met kippengehakt)  per stuk   6

Bordje Proscuitto crudo Duroc d’Olives 18

Vegetarische spring rolls, huisgemaakt ( wortel, prei, soja, mie)   per stuk   6

Gepaneerde en gefrituurde visreepjes met verse tartaarsaus   16

Sushi Maki met zalm, avocado, bieslook, soja dip, wasabi en sesam dip 17

Voorgerecht  :

Verse dagsoep met brood en boter   8

Rijkelijke vissoep met rouille, kaas en lookbroodjes 24

Huisgemaakte Kaaskroketten met klassieke garnituur 20

Huisgemaakte garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en citroen 24

Gerookte Schotse zalm met ui, peterselie en toast 25

Carpaccio van rund met zongedroogde tomaten en pijnboompitten, pesto en rucola 23

Salade met verse garnalen, verse mayonnaise en frieten ( volgens aanvoer ) 32

 

Voorgerecht suggesties :

Pomme Moscovite, caviar 30 gr 59

Huisgemaakte boerenpaté met pompoenchutney 22

Halve kreeft op z’n mooist ( op bestelling) per 100gr. 12

Gebakken Sint Jakobsnootjes, zoete aardappelpuree en kruiden olie 26

Carpaccio van zalm met radijs, venkel, selder, limoen 25

Asperges met gerookte zalm en mousseline saus  34

Huisgemaakte mosselkroketjes 24

Asperges op zijn Vlaams 24

Salades :

Gegratineerde geitenkaas met sla, appel en spek, honingdressing 24

PETRUS

Gebakken kabeljauwfilet 240gr. met tartaarsaus, sla en verse frieten 38

Rijkelijke vissoep met rouille, kaas en lookbroodjes 37

2 Gebakken zeetongen 200gr. ’Meunière’ met sla en verse frieten 38

Salade met verse garnalen, verse mayonnaise en frieten ( volgens aanvoer ) 39

à la minute gemalen rundtartaar met sla en verse frieten 32

Filet pur ( ossenhaas) (+/- 240gr.) met saus naar keuze, mayonaise en verse frieten 39

   Pepersaus, Champignonsaus of Hofmeesterboter ( Béarnaise €4,00 - min. 2 pers.)

Ossentong in Madeira saus met puree 34

Gehaktballen in tomatensaus met verse frieten of puree ( kids: € 19,00) 26

Gefrituurde scampistaartjes met tartaarsaus, sla en verse frieten 29

Vol-au-vent met hoeve kip, bladerdeegje, sla en verse frieten of rijst 33

Rosé gebakken kalfsnieren met mosterd-dragon saus en verse frieten 31

Stoverij van varkenswangen, saus met bruine Grimbergen, sla en verse frieten 32

Hoofdgerecht suggesties :

Asperges op zijn Vlaams met puree 34

Asperges met gerookte zalm, mousseline en puree 39

Crispy pork, gebakken buikspek, boontjes, chili, basilicum, rijst 35

Gebakken rog met kappertjesboter en puree 36

Verse huisbereide rundhamburger met zijn broodje en condimenten, frieten 33

Gegratineerde vispan met prei en champignon, puree   34

Filet van ‘Mooie meid’ op Oostendse wijze met puree aardappelen 35

Entre côte minute met kruidenboter en frieten  37

Paling in 12 groene kruiden met sla en verse frieten 38

Langoustines in de oven met paprika boter en rijst 39

Hele kreeft op z’n mooist ( op bestelling) per 100gr.  12

 

Op bestelling: Royale zeevruchtenschotel met halve kreeft € 59,00 p.p.

.