dienstregeling
kaart
PETRUS
To share of als voorgerecht :
Huisgemaakte Dim Sum ( gestoomde beursjes met kip soja, wortel, koriander) per stuk 6
Huisgemaakte spring rolls ( gefrituurde rijstvelloempia met kippengehakt) per stuk 6
Bordje Recebo Ibérico ham 20
Vegetarische spring rolls, huisgemaakt ( wortel, prei, soja, mie) per stuk 6
Gepaneerde en gefrituurde visreepjes met verse tartaarsaus 18
Sushi Maki met zalm, avocado, bieslook, soja dip, wasabi en sesam dip 19
Voorgerecht :
Verse dagsoep met brood en boter 8
Rijkelijke vissoep met rouille, kaas en lookbroodjes 24
Huisgemaakte kaaskroketten met klassieke garnituur 20
Gefrituurde scampi met verse tartaarsaus 24
Gebakken scampi met lookroomsaus 25
Huisgemaakte garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en citroen 24
Gerookte Schotse zalm met ui, peterselie en toast 25
Carpaccio van rund met zongedroogde tomaten en pijnboompitten, pesto en rucola 23
Verse gepelde Oostendse garnalen met sla, ei, tomaat en sausjes ( volgens aanvoer) 34
Voorgerecht suggesties :
Pomme Moscovite, caviar 30 gr 59
6 holle Oesters warm gegratineerd 26
6 holle Oesters op ijs met brood & boter 24
Artisjok met vinaigrette 14
Asperges à la Flamande, geprakt ei, boter, peterselie 24
Asperges met gerookte zalm en mousselinesaus 34
Slaatje met gebakken witte pens, op een bedje van Jonagold en witloof 25
Pasta :
Pasta Bolognese , gruyèrekaas 20
PETRUS
Hoofdgerechten :
Gebakken kabeljauwfilet 240gr. met tartaarsaus, sla en verse frieten 41
Rijkelijke vissoep met rouille, kaas en lookbroodjes 39
2 Gebakken zeetongen 200gr. ’Meunière’ met sla en verse frieten 42
Salade met verse garnalen, verse mayonnaise en frieten ( volgens aanvoer ) 44
à la minute gemalen rundtartaar met sla en verse frieten 34
Filet pur ( ossenhaas) (+/- 240gr.) met saus naar keuze, mayonaise en verse frieten 43
Pepersaus, Champignonsaus of Hofmeesterboter ( Béarnaise €4,00 - min. 2 pers.)
Ossentong in Madeira saus met puree 35
Gehaktballen in tomatensaus met verse frieten of puree ( kids: € 20,00) 27
Gefrituurde scampistaartjes met tartaarsaus, sla en verse frieten 31
Vol-au-vent met hoeve kip, bladerdeegje, sla en verse frieten of rijst 35
Rosé gebakken kalfsnieren met mosterd-dragon saus en verse frieten 33
Stoverij van varkenswangen, saus met bruine Grimbergen, sla en verse frieten 34
Suggesties :
Leng filet met mousselinesaus, duo van asperges en puree aardappelen 37
Konijn op grootmoeders wijze met witloofsalade en aardappelkroketten 41
Asperges à la Flamande, geprakt ei, peterselie, puree aardappelen 34
Asperges met gerookte zalm en mousseline saus, puree aardappelen 43
Kip in rode curry, groentjes, kokosmelk en wilde rijst 35
Gebakken lotte met groene pepersaus en preistoemp 38
Trio van vis op een bedje van snijboon, dillesaus en pommes chateaux’ 39
Verse huisgemaakte rundhamburger met zijn broodje, slaatje, sausjes en frieten 33
Entrecôte met hofmeesterboter, slaatje en frietjes 37
Paling in 12 groene kruiden met sla en verse frieten 42
Langoustines in de oven met paprika boter en rijst 41
Op bestelling: Royale zeevruchtenschotel met halve kreeft € 69,00 p.p.