keuze menu okt

Menu PETRUS € 39,90

Naar keuze / au choix 

 

Gefrituurde kabeljauwrepen met tartaarsaus

Of

Scami nam-tok, tomaat koriander en sla

Of

Huisgemaakte spring roll’s met kip en soja

Of

Rijkelijke vissoep op Oostendse wijze met rouille, lookbroodjes en kaas

 

*  *  *

vispan met preisaus en puree gegratineerd

Of

Verse huisgemaakte vol au vent met frieten

Of

Mosselen natuur met frietjes

Of

Stoverij van varkenswangen in bruine Grimbergen met frieten

*  *  *

Irish coffee

Of 

Crème brûlée

Of

Duo van witte en zwarte chocolade mousse

 

--------

 

Goujonnettes de cabillaud frit, sauce tartare

Ou

Scampi nam tok, tomate, coriandre et laitue 

Ou

Soupe de poisson à l’Ostendaise, riche en poissons, rouille, croutons et fromage

                                                                                                                                 Ou                                

Rouleaux de printemps au poulet et au soja

*  *  *

timbale de poisson au poireaux et pommes en purée, gratiné

Ou

Vol au vent de poulet et pommes frites

Ou

Moules natures et pommes frites

Ou

Carbonades de joues de porc à la bière brune de Grimbergen et pommes frites

*  *  *

Irish coffee

Ou

Crème brûlée

Ou

Duo de mousse au chocolat blanc et noir

suggesties okt

SUGGESTIES PETRUS

Voorgerechten 

 

 

Salade périgourdine met eendenvoormaagjes en gerookte eend                                                        € 19,00

 

Gepaneerde reepjes kabeljauw met tartaarsaus                                                                          € 15,50

 

Gebakken sint jakobsnootjes met paprika en ricardsaus                                                                       € 19,50

 

Huisgemaakte springroll’s            met gebrande sesam mayo   (2 stuks)                                            € 11,50

 

Huisgemaakte springroll’s            met gebrande sesam mayo   ( 3 stuks)                                           € 15,50

 

Haringsalade met appel en aardappel op carpaccio van rode biet                                          € 14,50

 

Huisgemaakte kroketjes van gemarineerde mosselen                                                               € 17,50

 

Scampi nam tok                                                                                                                            € 18,50

 

Saffraanrisotto met schelpen assortiment en bisquesaus                                                           € 18,00

 

Torentje van courgette, tomaat, aubergine en mozzarella en gehaktballetjes                                 € 15,50                     

 

Hoofdgerechten 

 

Kalfsblanket met rijst of puree                                                                                                    € 27,50

 

Ossentong in madeirasaus met puree                                                                                         € 25,50

 

Gehaktschotel met prei, kaassaus en puree, gegratineerd                                                         € 24,00

 

Stoverij van varkenswangen met verse frieten                                                                           € 25,50

 

Pasta met schelpen assortiment                                                                                                   € 26,50

 

Vispan met preisaus en puree, gegratineerd                                                                               € 24,50

 

Mosselen (1,2kg) natuur en verse frieten                                                                                   € 27,50

 

Mosselen (1,2kg) met witte wijn en verse frieten                                                                                 € 24,50

 

Mosselen (1,2kg) look room en verse frieten                                                                             € 26,50

 

Verse vol-au-vent van kip met frietjes                                                                                        € 26,50

 

Saffraan risotto met schelpenassortiment                                                                                  € 27,50

 

 

 

Royale zeevruchtenschotel met halve kreeft, oesters, messen, garnalen, bulots, palourdes etc. € 55,00 per persoon.        (enkel op bestelling)

 

 

 

Nagerechten 

 

Normandische pannenkoek, geflambeerd met calvados en een bol ijs                                    € 14,50

Moelleux au chocolat                                                                                                                   €  9,00

 

Petrus vaste kaart  
Voorgerechten:
Soep: Verse dagsoep met brood en boter   5.90 €
  Oostendse vissoep met rouille lookbroodjes en kaas   18,50 €
     
Voorgerechten: Lauw geitenkaasje op een bedje van sla met gekarameliseerde appeltjes en spekreepjes   17,50 €
  Zacht gerookte Schotse zalm met gesnipperde ui, peterselie en toast   18,00 €
  Carpaccio van rund met parmesan en ruccola   17.50 €
  Garnaalkroketten met gefrituurde peterselie   18,00 €
  Kaaskroketten met garnituur   16,50 €
  Scampi staartjes in lookroomsaus   18.50 €
  Langoustines in de oven met kruidenboter   22,00 €
  Salade met verse garnalen (volgens aanvoer)   21,00 €
     
Salades: Salade Petrus (lauwe geitenkaas, gefrituurde scampi, gerookte zalm en gerookte ham)   24.50 €
  Salade Niçoise (met tonijn)   18.90 €
Alle voorgerechten worden met brood en boter geserveerd, voor een portie frieten erbij rekenen wij € 3.00. Traiteurprijs = restaurantprijs - 10%. Graag vooraf bestellen.  
 
  Petrus vaste kaart
hoofdgerechten:
  Gebakken kabeljauwfilet met tartaarsaus en frietjes   29,50 €
  Rijkelijke vissoep op Oostendse wijze met kaas, rouille en lookbroodjes   28,50 €
  Gebakken zeetong "meunière" met verse frieten   32.00 €
  Salade met verse garnalen (volgens aanvoer)   29,00 €
  Gefrituurde scampi staartjes met tartaarsaus   26,00 €
  Gebakken scampistaartjes in lookroomsaus   26,00 €
  Gebakken scampistaartjes op oosterse wijze met basmati rijst   26,00 €
  Langoustines in de oven met kruidenboter en rijst   29,50 €
  Zeevruchtenschotel enkel op bestelling! p.p.€ 49.90    
Vleesgerechten: A la minute gemalen rundtartaar met sla en verse frieten   24,00 €
  Rosé gebakken kalfsnieren met een mosterd-dragon saus en gefrituurde brunoise van aardappelen   24,50 €
   Ossenhaas met saus ** naar keuze, sla en verse frieten   29.90 €
   Entrecôte +/- 300 gr. met saus ** naar keuze, sla en verse frieten   29.90 €
** U hebt de keuze tussen; peperroomsaus, champignonroomsaus,hofmeesterboter, béarnaise, of choronsaus
Alle hoofdgerechten worden met frietjes, puree, pasta of rijst geserveerd. Traiteurprijs = restaurantprijs - 10%. Graag vooraf bestellen.