keuze menu juli

Menu PETRUS € 39,90

Naar keuze / au choix 

 

Pannacotta van geitenkaas met tartaar van rode biet

Of

Torentje van mozzarella, courgette, aubergine en tomaat in de oven

Of

Huisgemaakte spring roll’s met kip en soja

Of

Rijkelijke vissoep op Oostendse wijze met rouille, lookbroodjes en kaas

 

*  *  *

zeewolf in papilot met groentjes en natuuraardappelen

Of

Scampi in zoetzure saus met rijst

Of

Verse rundhamburger met zijn broodje, sla, sausjes en frieten

Of

Stoverij van varkenswangen in bruine Grimbergen met frieten 

*  *  *

Irish coffee

Of 

Crème brûlée

Of

Duo van witte en zwarte chocolade mousse

 

--------

 

pannacotta de chèvre et tartare de betterave rouge

Ou

Tourelle de mozzarella, tomate, courgette et aubergine au four

Ou

Soupe de poisson à l’Ostendaise, riche en poissons, rouille, croutons et fromage

Ou

Rouleaux de printemps au poulet et au soja

*  *  *

loup de mer en papillote, légumes et pommes natures

Ou

Scampi sauce aigre doux et riz

Ou

Hamburger de bœuf, son petit pain, sauces, laitue et pommes frites

Ou

Carbonades de joues de porc à la bière brune de Grimbergen et pommes frites

*  *  *

Irish coffee

Ou

Crème brûlée

Ou

Duo de mousse au chocolat blanc et noir

suggesties aug

SUGGESTIES PETRUS

Voorgerechten 

 

 

King krab met citroenboter en bieslook                                                                          € 26,00

 

Huisgemaakte spring roll’s met kip en sojascheuten, sesamzaad dipsaus 2 stks        € 11,50

 

Huisgemaakte spring roll’s met kip en sojascheuten, sesamzaad dipsaus 3 stks        € 15,50

 

Gazpacho met komkommer, rode ui, tomaat en croutons                                            € 9,50

 

Carpaccio van kabeljauw met mango en piment                                                                      € 17,50

 

Baby kreeft op z’n mooist                                                                                                € 26,00

 

Cavaillon met jamón Ibérico recebo                                                                                € 21,00

 

Geplette aardappel met tuinkruiden en verse garnalen                                               € 22,00

 

Tartaar van makreel met koriander, komkommer, radijs en zure room                    € 18,00

 

                                                          

 

Hoofdgerechten 

 

King krab met citroenboter en bieslook                                                                          € 32,00

 

Geplette aardappel met tuinkruiden en verse garnalen                                                € 32,00

 

Baby kreeft op z’n mooist                                                                                                € 26,00

 

Stoverij van varkenswangen met verse frieten                                                              € 25,50

 

Mosselen (1,2kg) natuur met verse frieten en sausjes                                                    € 26,50

 

Mosselen (1,2kg) witte wijn met verse frieten en sausjes                                              € 28,00

 

Gebakken zeeduivel (vis van ’t jaar) preisaus, en puree                                                           € 27,50

 

Mosselen (1,2kg) lookroom met verse frieten en sausjes                                                           € 29,00

 

Gebakken rog met kappertjesboter en puree                                                                   € 26,50

 

Verse rundhamburger met zijn broodje, sausjes, sla en frieten                                               € 24,50

 

Gegrilde tonijnsteak met pasta, pesto en salsa van tomaat                                           € 29,50

 

 

 

 

Royale zeevruchtenschotel met halve kreeft, oesters, messen, garnalen, bulots, palourdes etc. € 55,00 per persoon.        (enkel op bestelling)

 

 

 

Nagerechten 

Crème caprice met rode vruchten                                                                                    € 12,00

 

Huisgemaakte moelleux au chocolat met bol vanille ijs                                                          € 9,00
 

 

Petrus vaste kaart  
Voorgerechten:
Soep: Verse dagsoep met brood en boter   5.90 €
  Oostendse vissoep met rouille lookbroodjes en kaas   18,50 €
     
Voorgerechten: Lauw geitenkaasje op een bedje van sla met gekarameliseerde appeltjes en spekreepjes   17,50 €
  Zacht gerookte Schotse zalm met gesnipperde ui, peterselie en toast   18,00 €
  Carpaccio van rund met parmesan en ruccola   17.50 €
  Garnaalkroketten met gefrituurde peterselie   18,00 €
  Kaaskroketten met garnituur   16,50 €
  Scampi staartjes in lookroomsaus   18.50 €
  Langoustines in de oven met kruidenboter   22,00 €
  Salade met verse garnalen (volgens aanvoer)   21,00 €
     
Salades: Salade Petrus (lauwe geitenkaas, gefrituurde scampi, gerookte zalm en gerookte ham)   24.50 €
  Salade Niçoise (met tonijn)   18.90 €
Alle voorgerechten worden met brood en boter geserveerd, voor een portie frieten erbij rekenen wij € 3.00. Traiteurprijs = restaurantprijs - 10%. Graag vooraf bestellen.  
 
  Petrus vaste kaart
hoofdgerechten:
  Gebakken kabeljauwfilet met tartaarsaus en frietjes   29,50 €
  Rijkelijke vissoep op Oostendse wijze met kaas, rouille en lookbroodjes   28,50 €
  Gebakken zeetong "meunière" met verse frieten   32.00 €
  Salade met verse garnalen (volgens aanvoer)   29,00 €
  Gefrituurde scampi staartjes met tartaarsaus   26,00 €
  Gebakken scampistaartjes in lookroomsaus   26,00 €
  Gebakken scampistaartjes op oosterse wijze met basmati rijst   26,00 €
  Langoustines in de oven met kruidenboter en rijst   29,50 €
  Zeevruchtenschotel enkel op bestelling! p.p.€ 49.90    
Vleesgerechten: A la minute gemalen rundtartaar met sla en verse frieten   24,00 €
  Rosé gebakken kalfsnieren met een mosterd-dragon saus en gefrituurde brunoise van aardappelen   24,50 €
   Ossenhaas met saus ** naar keuze, sla en verse frieten   29.90 €
   Entrecôte +/- 300 gr. met saus ** naar keuze, sla en verse frieten   29.90 €
** U hebt de keuze tussen; peperroomsaus, champignonroomsaus,hofmeesterboter, béarnaise, of choronsaus
Alle hoofdgerechten worden met frietjes, puree, pasta of rijst geserveerd. Traiteurprijs = restaurantprijs - 10%. Graag vooraf bestellen.