keuzemenu

KEUZE MENU PETRUS € 66

Voorgerechten

Duo van huisgemaakte spring roll en Dim Sum met kip, soja, wortel, koriander

Huisgemaakte boerenpaté met Pompoenchutney

Assortiment de champignons, brioche toastée

Hoofdgerechten

Stoofpot van hert en everzwijn met gepelde paprika, wortel, ui. kroketten

Gegratineerde vispan, champignon en prei saus, puree

Vissoep op Oostendse wijze met rouille, kaas, lookbrood


Desserts

Vanille ijs

Tiramisu

Crème brûlée

Irish coffee €  4,00

PETRUS MENU AU CHOIX € 66

Entrées

Duo de Rouleau de printemp et Dim Sum au  poulet, coriandre, carottes, soja

Paté fermier fait maison et chutney au potiron

Assortiment de champignons, brioche toastée

Plats

Ragout de chevreuil et de marcassin, carottes, poivrons pelés, oignions, croquettes

Gratin de poissons, sauce champignon et poireaux, purée de pommes de Terre

Soupe de la mer du Nord, riche en poisson, rouille, fromage rapé, croutons à l’ail


Desserts

Coupe vanille

Tiramisu 

Crème brûlée

Irish coffe €  4,00

Read more …

dienstregeling

's vrijdags gesloten - traiteur mogelijk buiten service uren


Gesloten 24-25-26 december 2025
gesloten 31 dec 2025 tem 27 jan 2026

Read more …

menu

kaart

PETRUS

To share of als voorgerecht :

Huisgemaakte Dim Sum ( gestoomde beursjes met kip soja, wortel, koriander) per stuk   6

Huisgemaakte spring rolls ( gefrituurde rijstvelloempia met kippengehakt)  per stuk   6

Bordje Recebo Ibérico ham 20

Vegetarische spring rolls, huisgemaakt ( wortel, prei, soja, mie)   per stuk   6

Gepaneerde en gefrituurde visreepjes met verse tartaarsaus   18

Sushi Maki met zalm, avocado, bieslook, soja dip, wasabi en sesam dip 19

Voorgerecht  :

Verse dagsoep met brood en boter   8

Rijkelijke vissoep met rouille, kaas en lookbroodjes 24

Huisgemaakte kaaskroketten met klassieke garnituur 20

Gefrituurde scampi met verse tartaarsaus 25

Gebakken scampi met lookroomsaus  25

Huisgemaakte garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en citroen 24

Gerookte Schotse zalm met ui, peterselie en toast 25

Carpaccio van rund met zongedroogde tomaten en pijnboompitten, pesto en rucola 23

Verse gepelde Oostendse garnalen met sla, ei, tomaat en sausjes ( volgens aanvoer) 34

 

Voorgerecht suggesties :

Carpaccio van hert met noten olie gemarineerde zwammen, pijnboompitten 29

6 holle Oesters op ijs met brood & boter 24

Huisgemaakte boerenpaté met Pompoenchutney 25

Toast met wilde champignons 26

Ganzenleverpastei met uienconfijt en kramiektoast 31

Tatjespap met verse garnalen en een gepocheerd ei 36

Salades :

Salade met lauwe geitenkaas, toast, appel, spekreepjes, pijnboompitten 29



PETRUS

Hoofdgerechten :

Gebakken kabeljauwfilet 240gr. met tartaarsaus, sla en verse frieten 41

Rijkelijke vissoep met rouille, kaas en lookbroodjes 39

2 Gebakken zeetongen 200gr. ’Meunière’ met sla en verse frieten 42

Salade met verse garnalen, verse mayonnaise en frieten ( volgens aanvoer ) 41

à la minute gemalen rundtartaar met sla en verse frieten 34

Filet pur ( ossenhaas) (+/- 240gr.) met saus naar keuze, mayonaise en verse frieten 43

   Pepersaus, Champignonsaus of Hofmeesterboter ( Béarnaise €4,00 - min. 2 pers.)

Ossentong in Madeira saus met puree 35

Gehaktballen in tomatensaus met verse frieten of puree ( kids: € 20,00) 27

Gefrituurde scampistaartjes met tartaarsaus, sla en verse frieten 31

Vol-au-vent met hoeve kip, bladerdeegje, sla en verse frieten of rijst 35

Rosé gebakken kalfsnieren met mosterd-dragon saus en verse frieten 33

Stoverij van varkenswangen, saus met bruine Grimbergen, sla en verse frieten 34

Suggesties :

 Kalfsblanket met wortelen en erwtjes, rijst of puree 36

Tatjespap met verse garnalen en een gepocheerd eitje 44

Gebakken rog met kappertjesboter en puree 37

Pad Thai met kip 35

Stoofpot van hert en everzwijn met gepelde paprika, wortel, ui. kroketten 38

Hazenrugfilet ‘Harlekijn’  met klassieke garnituur en amandelkroketten 45

Gegratineerde vispan, champignon en prei saus, puree 36

Verse huisgemaakte rundhamburger met zijn broodje, slaatje, sausjes en frieten 33

Paling in 12 groene kruiden met sla en verse frieten 42

Langoustines in de oven met paprika boter en rijst 41

Pasta :

Pasta Bolognese met veel groenten, gruyèrekaas 20

.