keuzemenu

KEUZE MENU PETRUS € 49

voorgerechten

2 Spring roll met kip ( gefrituurde rijsvelloempia) met gebrande sesam mayo

2 Dim sum met kip ( gestoomde tarwebloem beursjes ) met soja dip

Rijkelijke vissoep met rouille, kaas en lookbrood

Duo van gravad lax met dille en rode biet, dillevinaigrette en toast

hoofdgerechten

Skrei filet met peterselie aardappelen, blanke botersaus en brocoli

Choucroute op Elzasser wijze met casselerrib, rookworst, Parijse worst en buikspek, puree

Stoverij van varkenswangen op z’n Vlaams, saus met bruine Grimbergen en verse frieten

Choucroute van Noordzee vis met blanke botersaus en puree

desserts

Dame blanche

Tiramisu 

Crème brûlée

Irish coffee €  4,00

PETRUS MENU AU CHOIX € 49

entrées

2 Spring roll au poulet ( pâte de riz frit) mayonaise au sésame brûlé

2 Dim sum au poulet ( pâte de blé poché) sauce au soja

Soupe de la mer du Nord, riche en poisson, rouille, fromage rapé, croutons à l’ail

Duo de gravad lax au fenouil et au betterave rouge, vinaigrette au fenouil et toast

plats

Filet de skrei, sauce beurre blanc, brocolis et pommes persilées

Choucroute à l’Alsacienne, Casselerrib, saucisse de Paris, saucisse fumé, lard, purée

Carbonades de joues de porc à la Flamande, sauce à la brune de Grimbergen, frites

Choucroute de Poisson de mer du Nord, sauce beurre blanc et pommes en purée

desserts

Dame blanche

Tiramisu 

Crème brûlée

Irish coffee €  4,00

Read more …

dienstregeling

's vrijdags gesloten - traiteur mogelijk buiten service uren



Read more …

Valentijnmenu

VALENTIJNMENU PETRUS € 69

Glas Champagne met oester

Voorgerecht

 

Gebakken Sint Jakobsnootjes met brocoli puree en witbier saus

of

Duo van gravad lax met dille en rode biet, dillevinaigrette en toast

 

Hoofdgerecht

 

Skrei filet met peterselie aardappelen, blanke botersaus en brocoli

of

Lamsheup met knolselderpuree, lamsjus, jonge wortel

 

Dessert

 

Macaron met crème pâtissière en rode vruchten

of

Crème brûlée

Koffie

koffie of thee

Read more …

kaart

PETRUS

To share of als voorgerecht :

 

Huisgemaakte Dim Sum ( gestoomde beursjes met kip soja, wortel, koriander) stuk   6

Huisgemaakte spring rolls ( gefrituurde rijstvelloempia met kippengehakt)  per stuk   6

Bordje Recebo Ibérico ham 16

Vegetarische spring rolls, huisgemaakt ( wortel, prei, soja, mie)   per stuk   6

Gepaneerde en gefrituurde visreepjes met verse tartaarsaus   16

Sushi Maki met zalm, avocado, bieslook, soja dip, wasabi en sesam dip 17

Voorgerecht  :

Verse dagsoep met brood en boter   8

Rijkelijke vissoep met rouille, kaas en lookbroodjes 24

Huisgemaakte Kaaskroketten met klassieke garnituur 20

Huisgemaakte garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en citroen 22

Gerookte Schotse zalm met ui, peterselie en toast 25

Carpaccio van rund met zongedroogde tomaten en pijnboompitten, pesto en rucola 23

 

Voorgerecht suggesties :

Pomme Moscovite, caviar 30 gr 59

Duo van gravad lax, met dille en rode biet, dillevinaigrette, toast 23

Halve kreeft op z’n mooist ( op bestelling) per 100gr. 12

Gebakken Sint Jakobsnootjes, broccoli puree, witbier saus  26

In beste boter gebakken toast met gerookte paling , haring ei, zure room 25

Verse Oostendse garnalen met karnemelk puree en gepocheerd ei ( volgens aanvoer) 27

‘Petits gris de Namur’ slakken met bladerdeeg en lookboter met groene kruiden 24

Camembert kroketjes met luikse stroop 21

Salades :

Gegratineerde geitenkaas met sla, appel en spek, honingdressing 24

PETRUS

Gebakken kabeljauwfilet 240gr. met tartaarsaus, sla en verse frieten 37

Rijkelijke vissoep met rouille, kaas en lookbroodjes 36

2 Gebakken zeetongen 200gr. ’Meunière’ met sla en verse frieten 38

Salade met verse garnalen, verse mayonnaise en frieten ( volgens aanvoer ) 36

à la minute gemalen rundtartaar met sla en verse frieten 29

Filet pur ( ossenhaas) (+/- 240gr.) met saus naar keuze, mayonaise en verse frieten 38

   Pepersaus, Champignonsaus of Hofmeesterboter ( Béarnaise €4,00 - min. 2 pers.)

Ossentong in Madeira saus met puree 34

Gehaktballen in tomatensaus met verse frieten of puree ( kids: € 19,00) 26

Gefrituurde scampistaartjes met tartaarsaus, sla en verse frieten 29

Vol-au-vent met hoeve kip, bladerdeegje, sla en verse frieten of rijst 33

Rosé gebakken kalfsnieren met mosterd-dragon saus en verse frieten 31

Stoverij van varkenswangen, saus met bruine Grimbergen, sla en verse frieten 32

Hoofdgerecht suggesties :

Stoofpotje met hert en everzwijn, wortel, gepelde paprika, raap en amandelkroketten 35

Choucroute van Noordzee vis met puree en blanke botersaus 37

Gebakken lamsheup, knolselderpuree, lamsjus, jonge wortel 34

Gebakken rog met kappertjesboter en puree 35

Hamrolletjes met witloof gegratineerd 29

Gegratineerde vispan met prei en champignon, puree   34

Choucroute op Elzasser wijze met Casselerrib, Parijse worst, buikspek, rookworst  38

Gebakken skrei filet met peterselie aardappelen, beurre blanc saus en brocoli 36

Paling in 12 groene kruiden met sla en verse frieten 37

Langoustines in de oven met paprika boter en rijst 38

Hele kreeft op z’n mooist ( op bestelling) per 100gr.  12

 

Op bestelling: Royale zeevruchtenschotel met halve kreeft € 59,00 p.p.

.